Åben fra 1. april til 1. november

ForsideInfo Kig ind Opslagstavle Udstilling Hvad er detMuseet HistorieHistorisk arkiv

 

                Det Levende Museum

Brændstofmotorer af flere forskellige typer, som er geniale menneskers forskning og opfindelser af roterende drivkraft, som afløser for hånd stenkværn, hestegang, plejl håndtærskemaskinen, håndvandpumpen, og mange andre oldtidsmaskiner som vi også har på museet.
Kom og se de gamle motorer, og høre nogle af dem i gang med fri udblæsning, efter nærmere aftale. Her er afbilledet en benzinmotor og en dieselmotor > >

En hestespand er nok et eksempel på roterende drivkraft, men i stedet for flydende brændstof bruges en hest som drejer en aksel og resultatet er en 1 HK motor.

En mægtig maskimekanisk maskine som leder tanken hen på Georg Gearløs, for det er ikke lige til at se hvad denne mekaniske indretning har været brugt til.

Det er en genial mekanisk maskine fra USA, fra før elektronikken blev opfunden, så det er aksler, tandhjul, krumtap,  remskiver, kamhjul, plejlstænger, exentriske hjul, smeltedigel, og mange andre mekaniske dele som griber ind i hinanden.
Det er ikke en stor damplokomotiv fra 1800'tallet, selv om det kunne lede tanken hen på noget i den retning.

Maskinen fungerer og I kan komme og se den i funktion hvis I er flere interesserede og vi får en aftale om hvornår det skal være. Så fyrer vi op og konkurrerer med de larmende motorer ved siden af.

Bare lige for at nævne nogle enkelte interessante ting af alt det der findes på museet.

Kom nærmere . . . . . . . . .